Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС” во рамки на проектот “Ромаверзитас - академска и друга поддршка на студенти Роми во Македонија“ објавува повик за обучувачи за испорака на работилници за комуникација со јавноста и новинарско изразување, менаџирање на време за ефективно учење, техники за академско пишување,

методологија на научно-истражувачка работа и комуникациски и презентациски вештини.

 

Кандидатите за обучувачи треба да ги исполнат следните услови:

Да имаат завршено високо образование;

Да имаат искуство во испорака на работилници;

Да имаат искуство во испорака на работилници на темите кои се наведени во овој повик;

Да имаат добро познавање на педагошките пристапи на учење, методи и методологија на работа.

 

Кандидатите за обучувачи треба да ги достават следните документи:

Скенирана диплома од завршено високо образование;

Кратка биографија која ќе ги содржи претходно најважните испорачани работилници, обуки и семинари;

Листа на испорачани работилници само за темата/темите за кои се пријавувате; 

Предлог дизајн на работилница на темата/темите за кои се пријавувате.

 

Документите за пријавување треба да се достават по електронски пат на е-маил адресата: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., најдоцна до 30 Септември 2016

 

Линк кон документот

Drago savore, 

naj te skrinisarv anglikane soske dukavdo si akdo so avel maneg sar info, amaro prala o Valery kerdas majbut buchi pe Romanipe, thaj avdive kana trebijas kodo so kerde o festivali kote so mulas na dije jek info soske duj divesa khnik olendar na rodijas le, thaj soske na agosarde po responsabiliteti te agosaren sa o procesi palo meripe e amare praleskoro e Valrijakoro, thaj so si majdukavno na sas jek oficijalno pres stetment de den pacha, kaj si elngoro ROMANIPE festivali kerde amaro aktivisto mulas, ko sas organizatoro, ko akardas le odori, soske na sas kerdi sa i procedura pali leskiri insuranca......

Romalen  kado si dujto drom te bistars amaro Romanipe so me dikav, angluno sas kana naklas miro drago tichero buchakoro thaj dzivdipaskoro o raj  Nikolaj Gheorghe  ko Bucurest, thaj na avile o pendzarde, bare, .... Roma ko leskoro paruvimata.

Thaj akan si miro puchimos kaj si o Romanipe, 

 

Devlesa

Ashmet Elezovski (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Rom Lumakoro

European Roma  shocked to know about Valerie Novoselska's (Valery Novoselsky) death, the news of which was told overnight. Known to all European Roma organizations and activists. He was known as Roma Virtual Network creator. http://www.romavirtualnetwork.org.  All European ROMA knew him! Valery was a very talented and well known European Roma Rights Activist. Centreu.c . Well known in England, Spain, Isreal, Russia, Norway, Sweden, Serbia, Italy, etc. A European Roma transnational web media developer.

Read more ...
FaLang translation system by Faboba

Tumare informacie bičhaven
ko amaro email

info@romatimes.news

Partneria

Today 126

Yesterday 151

Week 889

Month 2367

All 460610

Currently are 96 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions