Обликување разновидност: Нови членови и приоритети за федерални здружение на младите Роми и не-Роми

На национално ниво младите самоорганизирање Amaro Drom e.V. се зголемува за два клуба од Саксонија и Северна Рајна-Вестфалија и поставува Herbstakademie нов поттик за работа на Здружението од крајот на 2018 година кој се одржа во Берлин, на годишното Сојузното собрание Amaro Drom e.V.

На есен академија на приоритети и стратегии за работа на здружението во наредната година ќе се развива. Исто и Генералното собрание усвои две нови поделби во Сојузната асоцијација.

Со Романо Сумнал e.V. од Саксонија Amaro Drom e.V. претставува прв пат асоцијација на Источна Германија. Од 2016 година, Амаро Дром у.а. во рамките на проектите Дихен аман! и Романо Крло се тесно поврзани со младинската група на саксонската самоорганизација. Романо Сумнал e.V. се опишува себеси како здружение на ромската култура посредување, политички, културни и социјални ромски активизам.

Главните цели на здружението се за унапредување на соработката помеѓу Ромите (Рим родови Romnja) и не-Romnja, изложеноста на Antiromaismus и еманципацијата на Ромите . Суштински дел од работата на Романо Сумнал е младинска работа.

Link: http://amarodrom.de/sites/default/files/files/PM_Bundesversammlung%20Amaro%20Drom.pdf

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 417 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот