Si li tumenge pendžarde kaj isi historikano fakti bašo Roma, kote i sasti BiH si garvasiali?

O dive tari memoria ko genocido upral o Roma ko Dujto Lumiakoro mariba so notirinel pe o 2 Avgusti . O “Porajmos” si romano anavkeriba bašo genocido upral o Roma.

Ko 2 Avgusti 1944 berš ki jekh rakj si mudarde 2.897 Roma ko konc logoro ko Aušvic . Ko vakti taro Dujto Lumiakoro Mariba sine mudarde paše jekvaš milionia Roma.

Deš mile Roma so sine mudarde sitari nekanutni teritoria tari Jugoslavia . I Bosna thaj Hercegovina Десетици илјада Роми страдаа и се од негогашните простори на Југославија. Босна и Херцеговина е единствена европска држава која го спречи геноцидот над Ромите , благодарение на одлучната акција на бошњачките угледни личности кои во 1941 година формираа одбор за спас на Ромите.

Веќе во мај следната година донесена е Резолуција каде Ромите се прогласуваат како составен дел на бошњачкиот народ , со што ромскиот народ беа заштитени од овој расистички закон.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Mangava te vakerav

Momentalno Online

       Isi 598 misafirija so dikhena o ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Majpopularno

Flag Counter

Amaro brojači genjela taro 13.01.2019
Gejnela isto manuša tari koja phuv drabarena amaro portali
Majtele isi sa-ko-sa kozom dikhle o portali