Горњи Милановац: Покривот над глава за Ромите од градската каса

Нема повеќе ранливи ромски семејства во Горњи Милановац, затоа што тој проблем падна врз буџетот за доделена домување на општината - изјави првиот човек Дејан Ковачевиќ, и е финализиран со предавањето на клучевите на реновираните општинската зграда во Петра Бојовиќ каде деветчленото семејство Зачировиќ, кој наскоро ќе брои десет членови ќе биде сместено.

Претходно, за другите две такви ромски семејства, објектот беше реновиран во Љубичка. Вредноста на адаптацијата на двете куќи изнесува 15.000 евра

Овие семејства се пресели од напуштени, дотраени зграда во центарот на градот, од спротивната страна на Општа болница, кој исто така е во сопственост на општината, а наскоро ќе се урнат, бидејќи тоа ќе биде тука за да се изгради нова зграда на Центарот за социјална работа.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Mangava te vakerav

Momentalno Online

       Isi 68 misafirija so dikhena o ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Majpopularno

Flag Counter

Amaro brojači genjela taro 13.01.2019
Gejnela isto manuša tari koja phuv drabarena amaro portali
Majtele isi sa-ko-sa kozom dikhle o portali