Gratan Puxon: O IRU resel aktivno rolja an o Unime Nacie

Dendo si specialno konsultativno statuso an o U, i Internacionalno Romani Unia ka šak te ovel konsultirimi te šaj kerel pe raporti ko phagibamanušikane niamia , kote akava notiringja jekh učo membro an o UN ofisia.

An o oleskoro lil taro 8 Junia alceptirinen e IRU an i NGO sekcia an o UN sar ECOSOC (Socialno thaj Ekonomikano Konsilo), thaj olakoro šefi aktivitetoske o rajo Marc - Andre Dorel. thaj notiringja kaj i implementacia akaleske ka pašljol ko džovaplipa e organizacienge , te sine rodime olendar asavko akti.

Bičhavipaja mesažo bašo bahtarina vash i akcepcia em andi decizia o IRU Presidento Zoran Dimov vakergja kaj o IRU ka kerel te ovel efektivno krlo sa e Romenge an i lumia. O membria ka oven angažirime an o buteder ofisia thaj ano sa o niveloa taro UN.

Direktno akcia , aso o Zoran si te notirinen pe membria an o ofiso an o Unime Nacie an o Njujork thaj an o centria ofisencar an i Ženeva thaj Viena. "Akava akti si but importantno savore amenge " vakerel o Dimov. " Sako trubul te lel than. Phravde si o udara bašo sa o aktivistia"

Ov aljarel sa okole manušen so ka sikaven intereso te konektirinen pe an o IRU thaj te bičhaven pire eamila an o: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

I WANT TO SAY

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

       We have 210 visitors watching ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Most Popular

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Our counter start count since 13.01.2019
Count unique visitors from which country visit our portal
In the bottom there is total visits our portal