СП БТР објави повик за учество на ромскиот детски фестивал „Čhavorikano Suno 2023“

На почетокот од месец Март 2023 година, СП БТР го објави повикот за учество на традиционалниот Детски Ромски фестивал „ Čhavorikano Suno 2023“ – „Детски Сон 2023„

Тој традиционално веќе по 7-ми пат е во организација на СП БТР, На него учествуваат деца- ученици Роми на возраст од 1 до 9 одделение од основните училишта.

И оваа година како и претходните ги повикуваат композиторите, да испратат направени композиции (во демо верзија) којса потоа организаторскиот тим на СП БТР ќе одвојат десет кои ќе бидат презентирани на овогодишниот фестивал во месец Мај 2023.

Исто СП БТР напоменува дека и сите основни училишта каде мнозинството се Роми можат да направат првична селекција на деца Роми кои ќе покажат интерес за учество на овој фестивал, кој потоа со селекција ќе се одредат и исполнувачите на овие композиции.

Повикот трае до 19 март 2023 год  и своите демо верзии можат да ги пријават на е маилот: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

I WANT TO SAY

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

       We have 155 visitors watching ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Most Popular

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Our counter start count since 13.01.2019
Count unique visitors from which country visit our portal
In the bottom there is total visits our portal