Средба на Премиерот Заев со Пратеничката Љатифа Шиковска и Државен секретар во Министерството за правда, Мухамед Точи

На 19 ноември Пратеничката во Собранието на Република Северна Македонија г-ѓа, Љатифа Шиковска и дрќавниот секретар во Министерството за правда Мухамед Точи беа на работна посета кај Премиерот г-дин, Зоран Заев

Меѓудругото на оваа средба беше истакнато дека Приоритетите за ЕУ интеграцијата и приоритетите на заедницата на Ромите, остануваат во агендата на Владата на Република Северна Македонија.

Исто беше напоменато дека важни се и предизвиците како што се:

Лицата неевидентирани во матичните книги

Систематизацијата на Ромски здравствени медијатори

Директорат - Секретаријат кој ќе работи и на Ромски прашања

Буџет и буџетските ставки кои дирекно или индиректно ќе ги засега Ромите

Стреатегијата за Роми 2022 - 2030

Свесни со сите предизвици кои ги имаме, продолжуваме кон патот Едно општество за сите

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 395 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот