Позната анегдота од остроумниот Махатма Ганди

Кога Махатма Ганди студирал право на колеџ во Лондон, имал професор чие презиме беше Питерс кој чувствувал непријателство кон Махатма Ганди. Но Ганди никогаш не ја наведнал главата пред неговите лоши коментари кои беа многу чести.

Еден ден, г-дин Питерс ручаше во трпезаријата на Универзитетот и Ганди дојде со својот прибор за јадење и седна до професорот. Професорот во својата ароганција рече:

„Господине Ганди, не разбирате, свиња и птица не седат заедно за да јадат. '', на што Ганди одговори, да не се грижи и дека ќе одлета, па отиде и седна на друга маса.

Г-дин Питерс, зелен од бес, одлучува да се одмазди на следниот тест, но Ганди реагира брилијантно. Тогаш г-дин Питерс му го поставува следново прашање:

„Господине Ганди, ако шетате по улица и најдете пакет во кој содржи вреќа мудрост и торба со пари, што ќе земете од неа? "

Без двоумење, Ганди одговори:

„Пакет со пари, се разбира. "

Г-дин Питерс, се насмевна и рече:

„Попрво би ја зел таа вреќа што содржи мудрост."

„Секој човек го зема она што го нема. '', одговори Ганди рамнодушно.

Господин Петерс, веќе хистеричен, го пишува зборот „идиот“ на испитната листа на Ганди и му го дава на Ганди кои го зема испитниот испит и седна. Неколку минути подоцна Ганди оди кај професорот и му вели:

„Г-дине Питерс, го потпишавте тестот, но не ми дадовте оценка. "...

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 270 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот