Доделени 638 стипендии за ученици Роми во прво и второ одделение во учебната 2020/2021

Вкупно 638 стипендии се доделени на ученици Роми запишани во прво и второ одделение во учебната 2020/2021 година во рамки на проектот финансиран од Европската Унија „Редовно на часови: Акција за вклучување на Ромите во основното образование“.

Стипендијата е за период од една учебна година и во износ од 400 евра годишно во денарска противвредност. Наменета е за покривање на трошоците за школување на децата, за храна, облека, училиштен прибор и материјали, спортска и друга опрема за воннаставните активности на децата.

Проектот „Редовно на часови: Акција за вклучување на Ромите во основното образование“ е финансиран од Европската Унија и ќе се имплементира до октомври 2022 година.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 79 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот