Нов привремен Офис (седише) на Ромскиот Совет во Лондон

Во саботата во новото седиште на Ромскиот совет (привремена зграда се додека не се изгради постојана). По периодот на намалување и реструктуирање, ромскиот совет се вратил како непрофитна компанија ограничена со гаранција, бидејќи била под раководство на Чарлс Смит.

Четирите иницијатори се Валдемар Калинин, Роџер Ли, Џозеф Џонс и Алан Пени, но избран комитет кој ќе советува за политиката. Тоа нема да биде добротворна организација, за да не се соочи со политички ограничувања за неговото дејствување. Валдемар Калинин се повлече од функцијата претседател по 5 години, но останува директор и член на комисијата.

Новиот претседател, избран едногласно, беше Роџер Ли. Заменик-претседавачите беа Џозеф Џонс и вториот потпретседател Вирџил Биту, а благајникот / секретарот останаа Куррам Кан. Исто така, во комитетот се и Марги и Алан Пени, Верендра Риши (Почесен Претседател), Гратан Пуксон и Томас Актон. Тие сега поминуваат четиригодишни термини, но за време на тој мандат можат да бидат кооптирани други членови.

Таа група ќе продолжи да лобира за планирање и образование, но ќе преземе директни активности за сместување преку здружението на ромски совет.

На состанокот беше потврдена поддршката за принципите на Демократската транзиција на меѓународно ниво и потребата од застапеност на Ромите и патниците за Меморијалното планирање на холокаустот во Велика Британија.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 65 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот