NGO Sektori

НРЦ испраќа повик за соработници за информативно точки

Поради потребата од реализација на активностите во рамките на проектот„Преку засилен глас до подобри здравствени услуги за жените Ромки - продолжение„, Националниот Ромски Центар (НРЦ) од Куманово има потреба од 3 соработници/чки во Куманово, Кочани и во Штип.

Pobuter...

I Komuna Zemun čhinavel e zorea paldiba e Romen

I Brankica Jankovič membro an o ofiso arakhipaske jekhinenge bičhavgja seljami sebepi o ando dekreti kaj i komuna Zemun čhinavgja i decizia te paldel eRomen tari romani mahala Grmeč an o Zemun, sa dži kote na arakhel pe savakteskoro thanjaripa.

Pobuter...

Во Бугарија дискриминација на Ромите од страна на електро ЧЕЗ

Чешкиот електро - енергетски гигант ЧЕЗ ги дискриминира Ромите од Бугарија затоа што струјомерите ги поставува високо за да не можат да се допрат, додека на останатите потрошувачи струјомерите имсе монтирани на висина од 1.7 м предупреди Судот на Правдата од ЕУ со седиште во Луксембург.

Pobuter...
FaLang translation system by Faboba

Mangava te vakerav

o Vakti

 booked.net

Majpopularno

Flag Counter

Amaro brojači genjela taro 13.01.2019
Gejnela isto manuša tari koja phuv drabarena amaro portali
Majtele isi sa-ko-sa kozom dikhle o portali