NGO Projects

НРЦ испраќа повик за соработници за информативно точки

Поради потребата од реализација на активностите во рамките на проектот„Преку засилен глас до подобри здравствени услуги за жените Ромки - продолжение„, Националниот Ромски Центар (НРЦ) од Куманово има потреба од 3 соработници/чки во Куманово, Кочани и во Штип.

Read more ...

Во Бугарија дискриминација на Ромите од страна на електро ЧЕЗ

Чешкиот електро - енергетски гигант ЧЕЗ ги дискриминира Ромите од Бугарија затоа што струјомерите ги поставува високо за да не можат да се допрат, додека на останатите потрошувачи струјомерите имсе монтирани на висина од 1.7 м предупреди Судот на Правдата од ЕУ со седиште во Луксембург.

Read more ...
FaLang translation system by Faboba

I WANT TO SAY

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

       We have 435 visitors watching ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Most Popular

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Our counter start count since 13.01.2019
Count unique visitors from which country visit our portal
In the bottom there is total visits our portal