Чарли Чаплин, за животот

Чарли Чаплин е еден од најкреативните и влијателните ликови од ерата на немиот филм.  Тој бил роден пред 135 години на 16 април 1889 година, а починал на 25 декември 1977 годин.

Контраверзноста и ласкањето биле секогаш присутни како во неговиот јавен така и во неговиот приватен живот.

Ова се дел од мислите кои ги споделува со светот:

  • Немам баш многу трпение за убавите нешта кои мораат да бидат објаснети за да ги сфатиме.
  • Не сум сигурен дека јавноста знае што сака. Ова е заклучок извлечен од мојата кариера.
  • Ми се чини дека една од животните иронии е да правиш погрешна работа во вистинскиот момент.
  • На крајот, се е една голема шега.
  • Насмевката е тоник, олеснување, отстранување на болката.
  • Животот би бил одличен, кога луѓето би те оставиле на мира.
  • Животот е трагедија кога го гледаш од близу, но комедија кога го гледаш од далеку.
  • Ништо не е трајно во овој злобен свет – дури ни невољите.
  • Омразата на луѓето ќе помине, диктаторите ќе умрат и моќта која ја зеле од луѓето ќе им се врати назад. Додека луѓето умираат, слободата нема да исчезне.
Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 174 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот