Селма Селман - „Марш на училиште!„

Настанот за прибирање на средства за проектот, кој Селма решително и хумористично го нарекоа "Марш на училиште„ Ќе се одржи на 10ти декември во домот на сликарството Карин Липел и Горан Лител, заменик Шеф на мисијата на шведската амбасада во САД

Сите приноси од продажбата на делата на Селма ќе одат кон едногодишната програма за помош за образование на ромската младина, која ќе вклучува школски ручек, часови по англиски јазик и компјутер, награди за успешно завршување на нивниот семестар, како и специјални проекти како што се патувања и работилници.

Без оглед на нејзината млада возраст и продолжување на образованието, Селма има исклучително силна, речиси опсесивна потреба да придонесе за нејзината заедница и да им помогне на оние со детството слични на нејзината. "Ако треба да почекам уште десет години да почнам, додека мојот живот тече, тогаш овие деца ќе ја изгубат својата шанса.

Верувам дека некои деца ќе успеат. Овие деца не се товар за мене; тие се значењето на животот. Давам само малку, за да можат подоцна да можат да направат многу за себе и за таа идеја да се искорени ", вели Селма.

Link: http://bheartfoundation.org/wp-content/uploads/2017/11/Selma-Selman-Interview.pdf

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 57 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот