ЗРДИЦМ верификуван и како образовна институција за програмата „Педагошки помошник„ од страна на МОН

Во рамките на имплементација на проектот „Педагошки помошник„ за ученици во основно образование„ кој како план го потикна Здужението Ромски Деловен информативен Центар – ЗРДИЦМ , официјално и од страна на Министерството за образование и наука и министерот Арбер Адеми беше изготвено решение за официјализирање и верификација дека ЗРДИЦМ се верификув и како образовна институција за програмата „Педагошки помошник„

Ова практично значи дека целиот проект за обука на идните „Педагошки помошници„ кој ја имплементира ЗРДИЦМ официјално може и да започне , и на крај Уверенијата – Дипломите кој ќе им бидат дадени за идните посетувачи на оваа обука, ќе се стекнат и со официално занимање „Педагошки помошник„ со кој рамноправно ќе можат да конкурираат и на берзата на трудот преку Агенцијата за Вработување.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 206 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот