Салија Љатиф Петрушевска разрешена од функцијата ВД Директор на ЈЗУ Геронтолошки завод “13 Ноември“

Премиерот Зоран Заев на седница на Владата ќе предложи разрешување на голем број директори и членови на управни и надзорни одбори на јавни претпријатија.

Меѓу разрешените раководители беше соопштено и името на актуелниот ВД Директор на ЈЗУ Геронтолошки завод “13 Ноември“ и Салија Љатиф Петрушевска една од ретките раководители кои доаѓаат од Ромската заедница. Таа на оваја функција беше од 2017 година

Причините за нивно разрешување, како што рече Заев, се различни, нереализација на капитални инвестиции, недоволна транспарентност, непочитување на препораки, слаб менаџмент.

На некои ќе им бидат понудени нови функции. Дали во тој распоред ќе биде опфатена и Салија Љатиф Петрушевска ќе се дознае во периодот кој доаѓа.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 110 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот