Во Бугарија има случаи кога цели Ромски населби се преселија во Германија

Трен е дека има организирана миграција од Бугарија во Германија. Повеќе од 81.000 бугарски деца добиваат помош од германската држава, информира Нова ТВ. Според информациите, цели ромски населби од Бугарија заминуваат и се сместуваат во гетата во Дуизбург и Дортмунд.

Повеќе од 11.000 Бугари живееле од пристапувањето на Бугарија во Европската унија во Дуизбург. Тука се преселија цели населби од североисточна Бугарија. Она што ги привлекува е германскиот општествен систем. Слично на тоа, е во Дортмунд - сонот на жителите на Столипиновската област Пловдив - се чини дека е ист.

Детските додатоци се главната цел на луѓето кои го напуштаат Столипиново. Нивната висина во Германија изнесува околу 200 евра по дете. Условот е барем еден родител да работи на договор за 450 евра месечно или адреса за регистрација. Никој во Германија не може да каже дали постојат вистински луѓе зад бројот на деца регистрирани да добијат надоместоци.

Link: https://www.actualno.com/society/celi-romski-mahali-ot-bylgarija-se-iznesli-v-germanija-news_726092.html

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 432 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот