Д-р Снежана Зоксимовска во Поликлиника Шуто Оризари за 3 децении има вакцинирано над 100.000 деца

Во скопската општина Шуто Оризари статистички гледано има најмал процент на противни на вакцинацијатаи најмал процент на заболени од морбили.

Ромите од населбата редовно ги носат своите деца на вакцинација.

Оваа општина во Скопје има најголем опфат на имунизација, вакцината за морбили ја имаат примено 97% од децата на возраст до 12 месеци.

Д-р Снежана Зоксимовска во Поликлиника Шуто Оризари за 3 децении има вакцинирано над 100.000 деца.

Децата кои беа вакцинирани пред децении сега , сега ги носат вниците кај неа на имунизација.

„Многу е големо задоволството, кога ќе ти дојде родител со дете или баба со внуче и кога ќе им каже: „ Еј внуче, мое оваа докторка и мене ме вакцинираше
Тоа значи дека исто и самите родители имаа доверба во мене на сите кои сум ги вакцинирала„ Тоа резултат од мојата 30 години работа во оваа поликлиника„, напоменува Де Снежана Зоксимовска.

Инаку од 59 заболени од морбили во Скопје, од оваа општина има само едно седум месечно бебе. Вакцината против морбили од оваа општина ја имаат примено 97% од децата.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 65 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот