Општина Шуто Оризари ја поддржува ,,Кампањата за намалување на нередовно посетување на настава на учениците”

Општина Шуто Оризари ја поддржува ,,Кампањата за намалување на нередовно посетување на настава на учениците” на О. У. ,, Браќа Рамиз и Хамид ”, на територија на општина Шуто Оризари.

На вчерашниот состанок помеѓу претставниците од локалната самоуправа, образовните медијатори и наставниците, беше дискутирано за наодите од терен, добиени со спроведување на анкетните прашалници во врска во горенаведената кампања.

Врз  основа на досегашните искуства ставот на граѓаните е дека потребно е превземање на санкции, и организарање на семинари, екскурзии со цел намалување на трендот на одливот на ученици во основното образование.

Исто така, беше напоменато дека треба да се подобри комуникацијата и кординацијата меѓу двете училишта на територија на општина Шуто Оризари.
На крајот од состанокот присустните биле поканети на презентација на инструментите за интеркултурна интеграција.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 295 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот