Промените во СДСМ продолжуваат, именувани 30 претседатели на општински организации. Во Шуто Оризари наименуван е Асан Ферат

Во своето соопштение до јавноста СДСМ напоменува:
Започнатиот процес на промени во интерес на граѓаните, во интерес на иднината, продолжува.

Како што најавивме, промените започнуваат одовде, од СДСМ, партијата предводник на Владата и парламентарното мнозинство, партијата предводник на напредокот на државата.

Претседателот Зоран Заев, согласно неговите овластувања, назначи 30 претседатели на Општински организации на СДСМ.
Половина од назначените, 15 досега, се ново именувани.

Инаку според таа листа како нов назначен Општински претседател на СДСМ за општината Шуто Оризари е назначен, познатиот бизнисмен од оваа општина Асан Ферат.

Инаку промени на функцијата општински претседатели има и во следните општини:
Струга,Штип, Ѓорче Петров,Карпош, Крива Паланка, Росоман , Свети Николе, Кочани , Лозово , Виница , Пехчево, Брвеница , Кратово , Ново Село , Чашка , Берово, Делчево, Крушево , Ресен ,Теарце, Куманово , Ранковце, Центар , Чучер Сандево , Богданци , Конче, Радовиш, Дебар и Охрид

Link: http://www.sdsm.org.mk/News.aspx?idNews=17572&lng=1

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 74 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот