Влијанието на ромската музика врз културата во Србија.

Бидејќи речиси и да нема пишани преданија за Ромите, она што секако остана е усното, т.е. Музиката се пренесува од генерација на генерација. Ќе дојдеме до заклучок дека музиката е всушност сè за Ромите. Поточно, начинот на кој тие живеат со векови и ги пренесуваат обичаите на својот народ и нивната култура. Но, не само на сопствената култура, туку и на културата на луѓето со кои живеат во сите земји во светот, особено во Србија. Гледајте ја нашата ТВ приказна! –

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 114 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот