Спорт против расизмот

Иницијатива на Ромите за одржлив развој е со гости од Национален тим на Роми на Србија и Словенија, Ромска спортска асоцијација Иницијатива за Роми за слобода на одржлив развој. го посети стадионот Рајко Митиќ во Белград, како дел од нивната посета на Србија. Исто така, сите испратија силна порака за мир, единство и хармонија. Покрај тоа, беше посетен и музејот ФК Црвена везда! Инаку идејата за оваа посета е идниот Национален тим на Ромите на Европа !!!

„Кажи не на расизмот“, е клучна порака на кампањата што започна во Србија од страна на РИЗОР во соработка со мрежата „Фаре“ (организација наречена Фудбал против расизмот) - меѓународна мрежа насочена кон спречување дискриминација во фудбалот. Релевантно истражување (УНДП, ЦЕСИД, ИПСОС) пред неколку години укажува на тоа дека процентот на мнозинството граѓани кои поседуваат стереотипи и предрасуди кон ромското население не се намалува.

Неодамна, Националниот тим на Роми на Србија се бори за нејзино еманципација и бегство од изолација - победник на неодамнешниот регионален спортски натпревар

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 107 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот