Претседателот на ИРУ Зоран Димов и потпреседателот Анатолиј Бутаков учествуваа на пленарната седница на Европскиот Парламент во Брисел

По покана од актуелниот претседател на ЕП Антонио Тајани, на редовната Пленарна седница на ЕП кој се одржа во Брисел на 30 јануари, свое улество имаа и двајца високи преставници од најголемата интернационална ромска организација -ИРУ.

На седницата, а истовремено и на одбележување на Денот на холокасутот свое присуство имаа и преставниците на ИРУ предводени од Претседателот Зоран Фимов и нејзиниот потпреседател Анатолиј Бутаков.

Истовремено тие имаа можност и да ги запознаат европските пратеници со донесената Стратешка Рамка на ИРУ како и донесените Стратешки резолуции на ИРУ, кои се предадени и кај високите преставници на Европскиот Парламент.

Ова преставува огромен успех и чест на најголемата и најстарата ромска светска организација ИРУ и показател дека е сериозен партенр на европските институции во креирање на полтиките кога станува збор за Ромите од целиот свет.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 152 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот