Претседателот на ИРУ Зоран Димов на средба со Претседателот на ЕП Антонио Тајани и други европски високи функционери

Во рамките на своето учество на Пленарната седница на ЕП во Брисел, претседателот на ИРУ Зоран Димов, и нејзиниот потпреседател Анатолиј Бутаков, остварија значајни средби и презентација на плановите и програмата на работата на ИРУ.
Преставниците на ИРУ најнапред имаа средба и разговори со Претседателот на ЕП г-дин Антонио Тајани. Тука разменија доста корисни информации за понматамошна и долгорочна соработка со приоритет на креирање на Стратегија и план за Ромите.
Потоа оставир средба ии разговор со европарламентарецот Ливија Јарока. која истовремено покажа интерес и даде уваерување дека ќе ги подржи сите дадени оперативни планови од страна на ИРУ до законодавниот дом во ЕП.
Веднаш потоа се оствари средба и со Високиот комесар за правда од Европската Комисија Вера Јурова и тука беше разговарано за сензибилноста за остварување на своите права кога станува збор за Ромите како од Европа па и пошироко.
Беше дадено уверување дека со поголемо внимание ќе се следат сите слични проблеми за ефикасно и праведно решение.
На маргините за време на оваа посета беа остварени уште други средби со официјалните лица од Европските институции

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 143 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот