ИРУ ја промовираше Веб платформата VOTE for EQUALITY TEAM за да може да се гласа за функциите во ИРУ

На 25 и 26 јуни 2020 како што беше ветено промовирана е Веб платформата VOTE for EQUALITY TEAM каде можете во четри чекори да гласате и да го дадете Вашиот глас за идбните функции во ИРУ со мандат од четри години во периодот од 2020 -2024 година.

На платформата која е креирана и заштитена од компанијата за IT технологија - Developed by Anton Soft и нејзиниот сопственик Елвис Хајдар.

На платформата стојат кандидатите за секоја функција посебно со своје ЦВ и нивна фотографија.

Со ова се шири демократијаста во ИРУ и воедно на тој начин се стекнува поширок мандат затоа што гласаат Ромите од цел свет. Тој систем е многу едноставен и можете да го сторите и вие на следниот линк: https://iromaniunion.org/congress2020/voting/et/index.php?fbclid=IwAR0Jp3zXtzJnPNLOEDDNB-jweMEAiSRYWKNajIOFDsqMGUDCmZJqNijrWUQ

Гласањето е во периодот од 25 и 26 јуни 2020 година, а гласовите ќе ги преброи верификационата комисија од EQUALITY TEAM,

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 110 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот