Од Мрежата за системски и трајни решенија постхумно со плакета наградени Амди Бајрам и Д-р Трајко Петровски

Поповод Интернационалниот ден на Ромите и 50 годишнината на ИРУ, мрежата за системски и трајни решенија составена од погоем број на ромски НВО , доделија повеќе плакети за истакнати институции и индивидуалци.

Плакета за „Особен придонес кон ромската заедница„ исто така ја добиа постхумно и две истакнати ромски личности.

Од полето на политиката и активностите за подобра иднина на Росмката заедница плакетата беше наменета за сега почиатиот долгогодишен пратеник во собранието на Р.С.Македонија  и претседател на Сојизот на Ромите Амди Бајрам. Исто така од полето на научното творетво и истражување плакета постхумно доби и Докторот по етнологија и етногенеза на Ромите Трајко Петровски долгогодишен експерт и вработен во институтот „Марко Цепенков„ во Скопје.

Вo нивно име плакетите ги подигнаа Габриел Бајрам и Даниел Петровски а беше доделена од страна на координаторит на Мрежата Зоран Димов

 

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 377 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот