Ирска: Џо Лоугене предупредува на анти-ромски предрасуди во пресрет на локалните избори

Ова е став на луѓето пред профитот во Голвеј Сити од страна на кандидат Џо Лоугене. Тој истакна дека во последниве неколку недели има "многу коментар" за состојбите во имотот Фана Глас во Балибан и бројот на патни каравани кои се преселија на тоа место.

Тој рече дека советниците не успеале да обезбедат соодветно сместување на патници во Голвеј, и покрај тоа што средствата биле ставени на располагање од страна на Владата за обезбедување сместување на патници.

"Ова доведе до сериозен недостиг на соодветно сместување на патници во Голвеј, предизвикувајќи пренатрупаност во постоечките локации и принудување на семејствата да ги паркираат своите каравани од страна на патот и на места како што се Фана Глас", рече Лоугене.

"Наместо да ги таргетираат патувачките семејства кои немаат никаде на друго место, советниците треба да се фокусираат на трошење на парите што се таму за да се изгради ново, културно соодветно сместување".


Link: https://www.advertiser.ie/galway/article/107393/loughnane-warns-of-anti-traveller-prejudice-in-run-up-to-local-elections

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 162 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот