В.Британија: Владата обвинета за игнорирање и негрижа за Ромите и патниците

Комитетот за жени и еднаквост го објави својот извештај за истраги во април, поставувајќи препораки за да помогне во подобрувањето на резултатите во низа области како што се здравството, образованието, криминалот од омраза и насилството врз жените и девојките.

Сепак, писмото испратено од страна на комисијата за заедници, и министерот Лорд Борн, вели дека "дел од одговорот нема фокус и конкретни обврски, а ние побаравме од министерот да не врати назад за 12 месеци".

Во соопштението од Комитетот се опишува писмото, потпишано од страна на претседавачот Марија Милер, како што е наведено "загриженоста дека неколку клучни препораки се игнорирани".
Милер вели: "Овие прашања не се нови.

" Ромите и патниците имаат некои од најлошите резултати од која било етничка група - во здравството, образованието и вработувањето - и се соочуваат со високо ниво на дискриминација и криминал од омраза".

Link: https://www.cypnow.co.uk/cyp/news/2006878/government-accused-of-ignoring-concerns-of-gypsy-roma-and-traveller

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 141 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот