Ромскиот Салвадор Дали - Дурмиш Ќазим со уште една изложба во Белгија!

Најактивниот ромски уметник Дурмиш Ќазим кој живее и работи во Белгија уште еднаш ќе ја презентира сета своја уметничка креативност и талент.

Тој од 5 до 7 Април оваа година во Брисел - Rue Brogniez 96-100 Anderlecht ќе изложи свои најнови дваесетина уметнички дела во разни техники како што се сув пастел на хартија, масло на платно, скулптури и најновото дело масло на дрво.

Тој на оваа изложба овозможено му е да учествува од страна на група уметници во нивната галерија која носи име '' Le Laboratoire '', каде учествуваат и други тројца познати белгиски уметници, а му е овозможена од г-дин Марсело кој претгходно бил воодушевен од опусот на Дурмиш Ќазим како ромски сликар.

Инаку оваа изложба е насловена како „Изгубени во боја„ - „Lost in Colours". Според најавите веќе во јуни на ромскиот Салвадор Дали веќе го очекува следан изложба

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот