Јавен повик за финансиска поддршка за учениците од основните и средните училишта

Јавен повик за финансиска поддршка за учениците од основните и средните училишта чии семејства имаат вкупни месечни приходи од нето плата до 50.000 денари. Финансиска поддршка во износ од 1.800 денари за учениците од средното образование, односно 1.200 за учениците во основното образование.

Се повикуваат сите ученици од основно и средно образование кои ги исполнуваат следните услови:

1.Да се државјани на Република Северна Македонија;

2.Да се редовни ученици во основното, односно средното образование;

3.Да се ученици чии семејства имаат вкупни месечни приходи од нето плата до 50.000 денари.

Учениците треба да се пријават во училиштето во кое се запишани.

Рок за пријавување од 18 до 24 декември 2023 година.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 234 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот