Владата организира, Самка „диригира„ а Владата не присуствува на настан поврзан со Ромите

Во Клубот на Пратениците беше организирана 8- ма работна средба за социјално вклучување на Ромите во Македонија. И покрај тоа што во Агендата на настанот беа најавени и претсавници од Владата , премиерот и др, како и странски амбасадаи, преставници од НВО о др.

Настанот организиран од Владата, а владини преставници нема.
Дали ова покажува колкав е капацитетот на работата на Кабинетот на Министерот без Ресор и министерот Музафер Бајрам, или уште поконкретно колкаво е влијанието на ромскиот преставник во власта Самка Ибраимовски кај неговиот колаиционен партнер од Власта?

Во меѓуредови кажано и господата од ЕУ, Никола Бертолини и Марта Гарсија Фидалго.
Г-н Бертолини видоа колку се „ценети Ромите„ на чело со „лидерот„ Самка од самата негова држава, а ќе бараме да не ценат и во ЕУ.

Едно е јасно дека овој настан ја отслика вистинската слика и политичка сила на Самка во наѓата држава и неговото место во агендата на државата.
Нема интеграција, нема социјално вклучување на Ромите, но нема да има ни интеграција во Европската унија , со вакви „ ромски лидери„

Во целата оваа состојба покрај Ромите колатерална штета испаѓа дека е и министерот Музафер Бајрам - нит крив нит должен. Толку му се ингеренциите!

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 143 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

Golden Wheel - Entry Application Form

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот