Бесплатни здравствени прегледи и советување за Ромите во трите земји на Западен Балкан

Речиси 15.000 луѓе на Западен Балкан ќе добијат здравствени прегледи, хигиенски услуги и информации за вирусот СОВИД-19 како дел од проектот „Не оставајте никој зад себе“ координиран од Адвентистичката агенција за помош и развој (АДРА) во Србија. Лекарите и медицинските сестри ќе обезбедат основни медицински прегледи, како што се мерење на крвниот притисок и шеќерот во крвта, и ќе ги советуваат луѓето за начини за подобрување на општата здравствена состојба. Организацијата очекува да обезбеди околу 4.000 бесплатни здравствени прегледи во Србија, Албанија и Бугарија во следните девет месеци. За оние на кои им е потребен дополнителен третман, медицинскиот тим ќе ги упати пациентите во приватна здравствена установа, ќе оди со нив на прегледи и ќе ги покрие трошоците за посета на лекар и сите потребни лекови и тестови.

 

Link: https://www.portal-udar.net/besplatni-zdravstveni-pregledi-i-savjetovanje-za-rome-u-tri-drzave-zapadnog-balkana/

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 278 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот