Р.Северна Македонија: Без 1000 евра за четричлено семејство не се поминува месецот

Речиси илјада евра му се потребни на едно четиричлено семејство за покривање на основните трошоци во мај годинава. Ова го покажуваат пресметките на Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) за вредноста на минималната синдикална кошничка која во мај изнесува 60 090 денари. Најголем дел од трошоците, односно 21 689 денари, според пресметките на ССМ, се даваат на храна и пијалаци, за облека и обувки на едно четиричлено семејство во мај му се потребни 4 928 денари, а за режиски трошоци и станарина 6 014 денари. За транспорт се двојат по 5 020 денари од семејниот буџет.

Споредена со вредноста на синдикалната минимална кошница за април годинава, која изнесува 60 212 денари, вредноста на кошничката за мај е намалена за 122 денари

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 102 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот