Охрид: OSCE -Мисијата обезбедува поддршка за градење на капацитетите на ромските невладини организации..

Една од целите на ОБСЕ е да им помогне на Ромите и Синтите да имаат сеопфатна и рамноправна улога во општеството и да se искорени дискриминацијата против нив.

За таа цел, Мисијата обезбедува поддршка за градење на капацитетите на ромските невладини организации, им помага да ги координираат нивните напори, и го олеснува и стимулира дијалогот со националните институции и меѓународните организации.

Денес, во Охрид заедно со Асоцијацијата Иницијатива за социјални промени и нејзините тринаесет партнерски невладини организации, Мисијата организираше тркалезна маса која се фокусираше на системски и трајни одговори на предизвиците со кои се соочува ромската заедница. Меѓу присутните беше и претседателт на РДИЦМ, Зоран Димов.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 380 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот