Започнаа обуките организирани од ЗРДИЦМ за „Педагошки помошник за ученици во основно образование„

Во рамки на реализација на една нова посебна програма „Педагошки помошник за ученици во основно образование„, која ќе има за цел оспособување на кандидати за успешна работа со ученици од основно образование.

Тие ќе треба да работат со ученици кои покажуваат понизок успех во учењето во насока на пружање помош за запишување на ученици во основно образование и во поучување на ученици во основно образование за совладување на училишното градиво.

Во тој контекст Здружение Ромски деловен информативен центар во Македонија - ЗРДИЦМ во соработка со МТСП во - Секторот за политика од областа на трудово право и политика за вработување, Центарот за стручно образование и обука од Скопје и Центарот за образование на возрасните информираа дека се е подготвено пријавените кандидати за „Педагошки помошник„ да започнат со својата обука .

Сите кој успешно ќе ја завршат обуката ќе се стекнат со диплома за ова стандардно занимање - „Педагошки помошник„ , и во иднина ќе можат слободно и да конкурираат за ново вработување во таа насока.

 

 

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 357 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот