Преставниците од Мрежата за системски и трајни решенија на средба со државниот Секретар во Министерството за Правда м-р Муахмед Точи

„Важно е да се искористи секој дел од "мозаикот" за соодветен пристап до правдата, улогата на граѓанскиот сектор, НВО е битен дел во сликата од мозаикот на успехот„ - истакна државниот секретар во Министерството за правда м-р Мухамед Точи за време на средбата со преставниците од Мрежата за Системски и трајни решенја. Самата мрежа беше преставена од Шенај Османов, Зоран Димов и актуелната пратенилја во македонското собраније Љатифа Шиковска.

Беше разговарано за повеќе теми, а фокусот беше за продлабочување на соработката помеѓу ромскиот НВО сектор и Министерството за Правда во полето на правдата и ромската заедница.

И двете страни изразија задоволство на подготвеноста за оваа соработка

На повисоки нивоа. Воедно преставниците на Мрежата на Точи му посакаа успешна работа на оваа функција.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

TV BTR NACIONAL

Momentalno Online

Имаме присутни 507 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот