Култура

Познатиот ромски писатели и автори: Матео Максимоф

Матео Максимоф (17 јануари, 1917 - 24 ноември, 1999 година) бил француски писател и евангелистичкиот пастор од ромска националност. Неговите единаесет книги се преведени на четиринаесет јазици. Роден е во Шпанија, а неговите родители мигрирале од Русија во Франција. Неговото семејство се засолниле во Франција со роднините за време на Шпанската граѓанска војна. По избувнувањето Втората светска војна, тие беа уапсени како странски државјани и интерниран со години, заедно со многу други странски бегалци. Тој се населил во Франција по војната и таму ја направи својата богата литературна кариера.

Повеќе...

Pendžarde romane autoria : Ronald Lee - romano autori, lingvisto thaj aktivisti tari Kanada

O Ronald Lee si biamo 1934 berš - Rom Kanadiakoro autori, lingvisto thaj aktivisti. O dat taro Lee sine Kalderashi - muzikanti tari Europa. Emigracia kergja an i Kanada kote so prandingja pe. Ov lela o anav Lee tari pli romni.

Ov si biamo an o Montreal. Ko 1939 bersh , oleskiri familia gele an i vizita an i Britania. Kana startujngja o Dujto Lumiakoro maripa našti sine te iranen pe palal. Ki Kanada iranen pe ko 1945 berš. Ov ki sasti sezona kerel sine buti pe dajosa ko panagjuria thaj aver. Ko jekh džal sine ki škola ko Montreal taro 1950 dži ko 1960 berša.

Повеќе...

NRC - "O Roma an o politikaoro stejdži an i Republika Makedonia"

Buteder taro romane politikane partie an i Makedonia, leibe than thaj sikavipa pire stavia, odoleske sar ola keren aktiviteti an i romani jekhin an i them ki debata an i tema "O Roma an o politikaoro stejdži an i Republika Makedonia" , so ikergja pe  ko 11 dekemvri 2015 berš an o EU Info centari an o Skopje. I tribina sine organizirimi taro Nacionalno romano centro - NRC taro Kumanovo , teloikerdi tari Franciakiri ambasada an i Makedonia.

Повеќе...

I kultura thaj i tradicia ko Roma tari Transalvania

O Roma tari Transalvania si len barvali kultura thaj tradicia, trujal so an i olengiri historia si pherdo padiba, deportacia thaj bilačhe tretmania. O avdisutnipa e Romenge tari Transalvania notirinel pe kaj si 2% taro barabutno dizutne an i Romania. Ko jekh notirinel pe kaj akava procenti bajrola sebepi o nataliteti so si ko učo nivelo taro akala Roma. Sa o Roma an i Romania džanen thaj i romansko čhib, numa okola Roma so si thanjarde trujal e Hungariakiri simantra ola džanen thaj e hungariakiri čhib. O parapapia akale Romenge ko jekh keren sine lafi thaj o indo-arievsko dijalekti, so si akana thanjardo an i sasti Europa thaj keren le thaj o aver da Roma.

Повеќе...
FaLang translation system by Faboba

Сакам да речам

Momentalno Online

Имаме присутни 48 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот